RSBoyasizOnarim-Yazilar
Menü

Seramik Kaplama Nedir?

Anasayfa » Bilgi Bankası » Seramik Kaplama Nedir?
RSBoyasizOnarim-Seramik-Kaplama

Seramik Kaplama Nedir?

Bu işlem aracın yüzeyindeki en derin noktalara kadar ulaşmaktadır. Seramik kaplama, diğer pasta cilalara göre hem daha uzun süren bir parlaklık ve daha uzun süreli bir koruma sunmaktadır. Bu işlem nanoteknoloji kullanarak araç yüzeyini korumaya yardımcı olan bir maddedir. Gümüş molekülleri seramik, kil, elmas, kuvars, feldspat, cam ve silisyum oksit gibi maddelerden oluşur. Cilalarda aynı maddelere ve teknikler kullanılmaktadır fakat çok fazla cam içermektedir ve seramik kaplama gibi dayanıklı olmamaktadır. Seramik kaplam içerik ve yapısal özelliklerinden dolayı sararma, dökülme, paslanma, soyulma ve çatlama gibi sorunlar meydana getirmez.

Araç yüzeylerinin bu uygulama sayesinde yenileme ve işlem gerekmeden ortadan kaldırarak korumaktadır. Su ve kiri iterek temizliği kolaylaştırır ve aracınızın dış etkenlerden etkilenmemesi için koruma sağlamaktadır.

 

Seramik Kaplama Aracı Hangi Dış Etmenlerden Korur?

  • UV and Sunshine: UV ve Güneş Işınları
  • Water Erosion: Su Erozyonu
  • Acid Rain: Asit Yağmuru
  • Grafiti and Scratches: Sprey boya ve Çizikler
  • Bird Dropping: Kuş Pisliği
  • Tree Gum: Ağaç Reçinesi

Seramik Kaplama Nasıl Yapılır?

Seramik kaplama işlemi kimi yerlerde küçük değişiklerle yapılsa da temeli her zaman aynıdır. Seramik kaplama işlemi gerçekleşmeden ilk önce araç iyi bir şekilde temizlenir. Araç yüzeyinde çizikler onarılır ve araç kurumaya bırakılır. Araç kurduktan sonra seramik kaplama sıvısını bir temiz bez yardımıyla aracın yüzeyine uygulanır bu işlem isteğe göre 3-4 kat uygulanabilir. Bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta sıvının aracın bütün yüzeyine güzel bir şekilde yayılmasıdır.

 

Pasta Cila ile Seramik Kaplama Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Seramik kaplama ve pasta cila aynı kategoriler içerisinde kullanılamaz. Pasta cila işlemi aracın derin çiziklerini ve kılcal çiziklerini onarılmasına ve aracı parlamasına yarayan bir işlemdir. Seramik kaplama ise boyanın üzerinde koruyucu bir kalkan varmışçasına gibi koruyup boyanın üstüne katmanlar oluşturur ve boyanın dış etkenlerden gelebilecek zararları engellemektedir. Oluşan bu katman sayesinde aracınız muazzam bir parlaklık oluşturmaktadır.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email

Önerilen Yazılar